Преди 10 месеца по сигнал на доброволци ви показахме кадри

...
 Преди 10 месеца по сигнал на доброволци ви показахме кадри
Коментари Харесай

Съдбата на изоставените кучета: Промениха ли се потресаващите условия на живот в приюта във „Връбница“?

 

Преди 10 месеца по сигнал на доброволци ви показахме фрагменти на кучета, които живеят в мизерни условия в подслон в столичния район „ Връбница “. В момента 12 лекари и 24 гледачи се грижат за 1500 бездомни животни в общинските приюти край София.

Алабай, немска овчарка и питбул са единствено част от общо 1260 кучета живеещи в общинския подслон в Горни Богров.

„ 8 индивида са сега гледачите, има трима лекари, да – това е извънредно непълен брой. Не знам по какъв начин е планувано по щат, че 53 индивида в това число и администрацията, и залавянето на кучетата. По щатно разписание са незадоволително, а пък и заплащането не е задоволително, което не я прави привлекателна работата “, споделя Димитър Димитров, шеф на „ Екоравновесие “.

 Проф. Рачев: 30° ни чакат в събота, а в понеделник температурите фрапантно падат Тази сутрин 3 мин. Проф. Рачев: 30° ни чакат в събота, а в понеделник температурите фрапантно падат  Обявиха финалистите в „ Мениджър на годината 2024 “ Съдържание от партньори 3 мин. Обявиха финалистите в „ Мениджър на годината 2024 “  След съдбовното рухване в шахта: Какви са версиите и кой е отговорен за инцидета? Тази сутрин 2 мин. След съдбовното рухване в шахта: Какви са версиите и кой е отговорен за инцидета?  Повече от 500 са към този момент жертвите на израелските удари в Ливан Светът 2 мин. Повече от 500 са към този момент жертвите на израелските удари в Ливан  Последен ден за класификация: Повечето партии оповестиха на кои хора ще разчитат за 51-ото Народно събрание Тази сутрин 2 мин. Последен ден за класификация: Повечето партии оповестиха на кои хора ще разчитат за 51-ото Народно събрание  Кой събори 11 бора върху заведение в село Батулия? Тази сутрин 1 мин. Кой събори 11 бора върху заведение в село Батулия?  Плащаме по-евтино гориво, в случай че зареждаме сами: Колко ще спестим? Тази сутрин 3 мин. Плащаме по-евтино гориво, в случай че зареждаме сами: Колко ще спестим?  Бури и наводнения стигнаха до Лондон: В Полша над 400 учебни заведения не работят Светът 1 мин. Бури и наводнения стигнаха до Лондон: В Полша над 400 учебни заведения не работят  Проф. Рачев: 30° ни чакат в събота, а в понеделник температурите фрапантно падат Тази сутрин 3 мин. Проф. Рачев: 30° ни чакат в събота, а в понеделник температурите фрапантно падат  Обявиха финалистите в „ Мениджър на годината 2024 “ Съдържание от партньори 3 мин. Обявиха финалистите в „ Мениджър на годината 2024 “  След съдбовното рухване в шахта: Какви са версиите и кой е отговорен за инцидета? Тази сутрин 2 мин. След съдбовното рухване в шахта: Какви са версиите и кой е отговорен за инцидета?  Повече от 500 са към този момент жертвите на израелските удари в Ливан Светът 2 мин. Повече от 500 са към този момент жертвите на израелските удари в Ливан  Последен ден за класификация: Повечето партии оповестиха на кои хора ще разчитат за 51-ото Народно събрание Тази сутрин 2 мин. Последен ден за класификация: Повечето партии оповестиха на кои хора ще разчитат за 51-ото Народно събрание  Кой събори 11 бора върху заведение в село Батулия? Тази сутрин 1 мин. Кой събори 11 бора върху заведение в село Батулия?  Плащаме по-евтино гориво, в случай че зареждаме сами: Колко ще спестим? Тази сутрин 3 мин. Плащаме по-евтино гориво, в случай че зареждаме сами: Колко ще спестим?  Бури и наводнения стигнаха до Лондон: В Полша над 400 учебни заведения не работят Светът 1 мин. Бури и наводнения стигнаха до Лондон: В Полша над 400 учебни заведения не работят

„ Има задоволителен брой гледачи. Във „ Връбница “ са 4 индивида, които отговорят за сред 40 и 60 кучета, има и двама лекари. Това е клиника и здравно заведение и не планува визити от страна на доброволци “, споделя още той.

Алек Топалов е доброволец от 2 години. Идва в приюта три пъти седмично, с цел да обърне допустимо най-вече внимание на кучетата.

„ В клиниката във „ Връбница “ се трансформираха някои работи, като това че към нова година бяха почнали да позволяват доброволци. В резултат на доста записи и безумия, които извеждахме, клетките започнаха да се чистят. Към момента не мога да знам, тъй като господин Димитров извади заповед за възбрана на доброволците да достъпват там “, споделя Алек Топалов.

„ Общите кафези се разхождат един път на месец. Аз работя с единичните кафези там са проблематичните кучета, като под проблематични се схваща, кучета, които не са обществени “, споделя още той.

Кучетата се хранят един път на ден, а порциите се преценяват по отношение на килограмите на животното.

Състоянието на общинските приюти е тежко, а безстопанствените кучета са отглеждани по неприемлив метод, акцентират от Столичната община

„ 440 хиляди лв., има си извършена социална поръчка с минимални условия за наличие на протеини, мазнини и витамини. Толкова е годишният бюджет, консумираме по 15 тона храна месечно “, споделя Димитър Димитров.

Снимка: bTV

„ Столична община разполага с бюджет от 3,5 млн. лв.. От тях 2,8 са за директна прехрана на кучетата. В това число храна, лекарства и обслужване. Внесен е отчет за нарастване на броя на чиновниците, само че не разясняват по кое време ще бъдат назначени. Заради незадоволителния брой чиновници в приюта, доброволците имат основна роля в развъждането на кучетата “, обявиха в своя позиция от общината.

„ Коства доста да си доброволец, тъй като всеки миг когато не си тук, в някоя клетка лежи куче, което има потребност от помощ. А в „ Екоравновесие “ нямат нужния личен състав и ние като набелязваме тези кучета им даваме късмет да живеят “, споделя още Алек Топалов.

Доброволците организират и интервютата при осиновяване на кучетата, като си имат направен протокол и условия за осиновителите.

От Столична община са безапелационни, че в най-скоро време ще бъдат подхванати ограничения

„ Не са предписани критерии от „ Екоравновесие “ и не е предписано да се посети кучето след осиновяване, те нямат личен състав, само че ние бихме ги наглеждали, тъй като познаваме кучетата “, споделя Алек.

Административно осиновяването лишава към 20 минути. Миналата година са осиновени 644 кучета са 644, а тази година до 1-ви септември са осиновени 352 кучета от приюта в Горни Богров.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР